Na turnaji v plážovom volejbale trimfovali Ludha a Nemec

27.06.2021 Celý región

Strážske 27. júna (TASR) - Na druhom turnaji séria majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale v Strážskom triumfovali nasadené jednotky Marek Ludha a Ľuboš Nemec. Obhajcovia titulu nadviazali na prvenstvo z minulotýždňového úvodného turnaja v Skalici.

V ženskej kategórii sa z víťazstva tešili takisto najvyššie nasadené Eva Eleková a Ľubica Šipošová, ktoré pred týždňom v Skalici získali striebro. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenskej volejbalovej federácie.

Favorizovaní Ludha a Nemec zvíťazili v Strážskom vo všetkých piatich súbojoch a turnaj ovládli bez straty setu. V semifinále uspeli bez boja nad dvojicou Ivan Povrazník, Marián Puškár, vo finále si jednoznačne poradili s kvalifikantmi Marekom Mečiarom a Matúšom Koncom. Bronz po trojsetovej bitke s Ľubošom Bajcurom a Tomášom Sekerom získali Povrazník a Puškár.

Eleková a Šipošová museli ísť po tajbrejkovej prehre v treťom kole s neskoršími semifinalistkami sestrami Emmou a Ellou Erteltovými do opráv, v ďalších troch súbojoch však už nezaváhali. V semifinále zdolali Zuzanu Reginovú s Katarínou Kapráľovou 2:0, vo finále si v troch setoch poradili s turnajovými sedmičkami Silviou Murínovou a Kristínou Čiernou. Tretie miesto si vybojovali Kapráľová a Reginová, ktorá brala bronz aj minulý týždeň v Skalici po boku Kristíny Harmanovej.

Séria, ktorú tvorí deväť zastávok vrátane veľkého finále v Bratislave pri Eurovei (14. - 15. augusta), bude o týždeň pokračovať ďalším dvojhviezdičkovým turnajom v Košiciach.

Summer Beach Tour 2021 (M-SR v pláž. volejbale) - Strážske (2*):

muži:
Finále: Marek Ludha, Ľuboš Nemec (1.) - Marek Mečiar, Matúš Konc (13.) 2:0 (14, 13)
O 3. miesto: Ivan Povrazník, Marián Puškár (5.) - Ľuboš Bajcura, Tomáš Sekera (10.) 2:1 (16, -20, 10)

ženy:
Finále: Silvia Murínová, Kristína Čierna (7.) - Eva Eleková, Ľubica Šipošová (1.) 1:2 (-17, 21, -10)
O 3. miesto: Emma Erteltová, Ella Erteltová (4.) - Zuzana Reginová, Katarína Kapráľová (6.) 0:2 (-21, -15)
 

Vyberte región